Eehud

Miks keegi midagi ei tee? Seda küsimust küsivad paljud, kui midagi on viltu, kuid mitte kõik nendest ei ole valmis ise midagi tegema.

Eehud elas ajal, mil Iisraelis oli järjekordne kriis. Jälle oli rahvas võtnud omaks kaananlaste ebajumalad ja jälle oli tõeline Jumal lubanud neil seetõttu kaotada iseseisvuse ning saada teise rahva, seekord moabiitide, vasalliks. Rahvas pidi neile regulaarselt viima andamit. Paljud küll kisendasid Jumala poole ja küsisid, miks keegi midagi tee, aga keegi ei võtnud ka initsiatiivi enda peale.

Eehud oli kuller, kes pidi viima andami Moabi kuninga juurde. Ta otsustas midagi teha ja muretses endale lühikese mõõga. Peites selle endale riiete alla, läks ta kuninga juurde. Tal polnud anda ainult andamit, vaid ka Jumala sõna – kuninga hirmuvalitsus oli möödas. Eehud surmas kuninga ja põgenes ise. Tagasi kodumaal julgustas ta oma rahvast kasutama ära moabiitide peataolekut ning end vabastama, seejuures rõhutas ta seda, et Jumal on see, kes vaenlased nende kätte annab. Rahvas järgnes talle ning see tõis kaasa vabastuse. Eehudi käe all pöördus rahvas taas Jumalat teenima ning see tõi maale kaasa ka rahu.

Järgmine kord, kui sul on küsimus, miks keegi midagi ei tee, püüa ise midagi teha. Ehk nakatab see ka teisi.

Lisa kommentaar